Recomandări privind procurarea, costul puietilor de nuc.

UAPCN recomandă procurarea materialului săditor licențiat doar de la pepinierele autorizate din cadrul asociației. Doar astfel puteți aveți siguranță în succesul livezii dumnevoastră și să obțineți actele necesare pentru subvenții:

 • În primul rînd vă aducem la cunoștință că comanda puieților se face în prealabil, se comandă pentru toamna viitoare. Dacă vă adresați prea tîrziu, riscați să mai așteptați un an. Pentru comenzi mici este suficient doar să ne informați despre cantitate, soiurile preferate. Estimarea cît mai exacta a cantității puieților necesari este foarte importantă pentru pepiniere.
 • Vă reamintim că anul curent subvenția culturilor nucifere este de 17 000 lei/ha față de 15 000 lei în 2013.
 • Prețul pentru puieți variază în funcție de soi, mărime/vîrstă, cantitate. Calitatea este garantată.
 • UAPCN are ca scop promovarea soiurilor autohtone, care sunt mai potrivite pentru climatul nostru și la preț mai avantajos.
 • În dependență de lungimea trunchiului, pentru puieți de anul 1 se desting mai multe categorii, cu creterea respectivă a prețului:  <20cm, 20-40cm, 40-60cm, 60-90cm, 90cm<
 • Pentru puieții de anul 2 categoriile: 20-40cm, 40-60cm, 60-90cm, 90-120cm, 120-150cm, 1,5m<
 • Puieții de anul 2-3, prea mari, deseori costă scump, insă avantajul lor este oarecum discutabil, în unele cazuri chiar in detrimentul nucicultorului.
 • Desigur prețul variaza de la pepinieră la alta, fiecare cu politica sa de prețuri. Un preț mai mare însă nu neapărat înseamnă și calitate exclusivă.
 • Cîteva exemple din sezonul trecut, pentru soiuri de nuci moldovenești:   75-100 lei pomul de 1 an cu lungimea trunchiului 15-140cm;   8$ pomul de anul 2.
 • Prețul se acorda la momentul contractarii. Mai devreme vă adresați mai mic poate fi, mai tirziu (spre toamnă) prețul crește în dependență de cantitatea de puieți rămași și cerere.
 • Nu în ultimul rînd, producerea materialului săditor calitativ, mai ales in cazul nucului, necesită foarte multă muncă, investiții, certificări, cunoștințe vaste, experiență. Oricît de scump nu ar părea, prețul puieților nu este deloc exagerat. Este destul de comparat cu prețurile din alte țări sau domenii de complexitate asemanătoare operațiilor chirurgicale.

Înainte de a comanda material saditor altoit de culturi nucifere vă recomandăm să faceți o consultație cu Uniunea Asociatiilor Producatorilor de Culturi Nucifere din R. MOLDOVA. Consultațiile sunt gratuite, adresațivă cu orice întrebare în legătura cu nucicultura.

Posted in Pepiniere din RM | 59 Comments

59 Responses to Recomandări privind procurarea, costul puietilor de nuc.

 1. alex says:

  Buna Ziua.am un 1ha de pamint arabil vreau sa sadesc nuci,lotul are lungime 285m pe 36m spuneti va rog citi pueti im trebue si la citi metri se sadesc?…multumim anticipat

 2. Constantin GAJIM says:

  Va este necesar de a procura 100 pomi a cite 100 lei.

 3. Valeriu says:

  si in cit timp pomii va da roada daca procur pom de 100 lei unul. Si aproximativ cite kg de nuci da un pom de acesta?

 4. Radu says:

  Pt. 10-15 nuci, se poate face o comanda?
  Ce soiuri ar fi disponibile? La ce pret?
  In zona Bihor.
  Va multumesc.

 5. Liliana says:

  buna ziua .spunetimi va rog la 0,5 ha de citi puieti am nevoie

 6. constantin says:

  as avea nevoie e 150 de puieti de nuc de un an la 60-90cm.cat ar costa si ce pepiniera imi recomandati.vreau sa fac o comanda pentru toamna lui 2015

 7. marius says:

  Va salut, ma intereseaza daca pot cumparea si eu 100 puiet de nuc soi Chisinau , daca gasesc in Romania sau trebuie sa merg in Moldova , daca trebuie sa merg in Moldova pot sa ii aduc in tara? Stima .

 8. veaceslav says:

  Buna ziua. Dispun de 8 ha pamint arabil si as vrea sa sadesc o livada de nuc. Care este suma subventiilor per/ha, si daca as putea bineficia de ele? De citi puieti este nevoie si care este pretul lor?

 9. marian says:

  Va salut . Vreau sa procur pueti pentru 5h de 2 sau 3 ani spuneti de citi pueti am nevoe si cit ma cuosta un puet la asa cantitate va multumesc…

 10. Chistol Veaceslav says:

  Buna ziua am o cota de 1 ha de pamint arabil si vreau sa sadesc olivada de nuci.Spunetimi varog ce pachet de documenti imi trebue si la cine trebue sa ma adresez?

 11. veaceslav says:

  multumim

 12. vasile says:

  Salut. Vreau sa cumpar 150 copaci de nuci. Carei pretu?

 13. Ene Marius says:

  Pentru 20 de nuci se poate face comanda?
  Ce soiuri aveti disponibile si la ce pret?
  Livrare in Jud.Arges.
  Multumesc!

 14. MINDREAN ADRIAN says:

  Buna ziua,detin un hectar de pamant,in zona deluroasa,la Sibiu.Doresc sa infiintez o livada de nuci.Cat ar fi investitia totala?Costul puietilor ,etc.
  Astept un raspuns,va multumesc.

  • Liviu says:

   Bună ziua ,
   Mă interesează înființarea unei livezi de nuci pt o suprafață de 1.16 ha . Terenul se afla pe o zona de deal unde s-a cultivat pana acum doar porumb și păioase . Îmi puteți spune va rog dacă se subvenționează înființarea livezii prin fonduri de la UE? Care este valoarea subvenției primite de la primărie (stat)/ ha? Trebuie făcută analiza la pământ pt a vedea ce nuci sa plantez? Câți puieți am nevoie și care ar fi costul acestora ? Puteți planta dumneavoastră puieții?

 15. ina says:

  Buna ziua avem 12 ha, dorim sa înfiinţam o livadă de nuci, dorim sa o consultaţie în doliu si comandă la materialul saditor pentru toamnă anului 2015. Va mulţumim anticipat.

 16. Sinigur says:

  Buna ziua, spuneti-mi va rog Ce soiuri de alun aveti? cit costa puietul de alun? In ce perioada se face comanda pentru anul acesta?

 17. ugron gavril says:

  Tot repectul ma intereseaza cat ar costa 150 de puiet de Chandler si Franquette de 120 cm la toamna si la cine pot sa ma adresezi
  cu stima ugron

 18. Dumitru says:

  As dori sa aflu cit costa un pom altoit de 2 ani? mersi pentru atentie

 19. Ioan says:

  Găsiți aici informatii cu si despre distribuitori de puiet de nuc: http://suslacodru.blogspot.ro/2014/11/distribuitori-puiet-de-nuc.html

 20. alexei says:

  spunetim-i va rog care soi de nuci pot eu sadi pentru a fi mai convinabil pentru terenul care se afla in satul isnovet raionul criuleni si citi pomi la 1ha multumesc.

 21. remus says:

  buna ziua. am o intrebare la care va rog fffff frumos sa imi raspunda cineva. am aprox. doua ha de teren si vreau sa infiintez o livada cu nuci incepand cu toamna lui 2015,doresc sa stiu care sant costurile pentru puieti si de unde se pot cumpara. va multumesc mult

 22. Lilia says:

  Spuneti-mi va rog, alunul se sadeste numai toamna, ce primavara nu?? Aveti puieti pentru anul 2015 si la ce pret? As dori sa-mi plantez un hectar, citi puieti imi v-a trebui?? Multumesc.

 23. Rus Constantin says:

  Buna ziua,

  As vrea sa plantez in aceasta primavara pe 1-1,5 h o livada de nuci.Ma intereseaza sa contactez un specialist, sa vad o plantatie si sa cumpar puietii.Ma puteti ajuta?
  Multumesc mult

 24. Oxana says:

  Pentru 84 ari citi copaci îmi trebuie și cit costa shi unde va aflați multumim

 25. Oxana says:

  Scrietimi numărul de telefon

 26. Cristina says:

  Buna ziua,
  planific plantarea unei livezi de nuci de 2,5 ha pentru toamna 2015.
  Imi puteti spune va rog care este data limita a comenzii pentru acest sezon? Pot sa imi fac o programare la dvs pentru consultare?

  Multumesc!

 27. cristian says:

  spunetim varog la ce suma ajunge 200 de puieti de nuci de un an. multumesc

 28. Mihail says:

  Buna ziua,as avea nevoie de 500 de puieti de nuc de un an la 60-90cm.cat ar costa si ce pepiniera imi recomandati.vreau sa fac o comanda pentru toamna lui 2015.Multumim anticipat.

 29. oancia says:

  Am un ha de pamant si intentionez sa plantez nuci cati puieti trebuie si cand trebuie saditi in anul 2015

 30. Dumitru says:

  Lasatimi va rog nr Dvs de contakt.

 31. caloianu costel says:

  Hristos a anviat. Am 1ha, de teren si vreau sa plantez nuci ,sunt din nalbant jud,Tulcea va rog sa ami spuneti cati pomi ami trebuiesc si cat ma costa puieti de 1 an 60-90 si cand trebuie sa fac comanda ptr.toamna 2015. Si ce soi sar potrivi zonei Dobrogene,fiind iernile cu vant si foarte geroase. Va multumesc!

 32. Am nevoi de copaci de nuci pentru toamna anului 2016 cum sa-i procur si citi imi trebui pentru 1\h astept raspuns va rog sa imi raspundeti

  • Flotin says:

   Bună sunt producător de puieti de nuc altoiti Geoagiu 65 și Sibisel 33 și milotai 10 1.5 m intime preț 45 leI. Am și puieti de nuc american și franțuzesc înălțime peste 1 m pret 85 lei .La un ha transportul și plantarea este gratuita. Pentru mai multe detalii tek 0743437104

 33. stimati vizitatori si viitori fermieri. sunt de la Pepiniera Voinesti si mai intru uneori aici si citesc comentariile pe care le lasati si nu inteleg un lucru: daca aveti o intentie serioasa, chiar nu puteti contacta omul asta in privat? cine va da detalii despre preturile pomilor, cati merg la ha si 1000 de alte intrebari pe un forum public? daca va e lene sa luati email-ul sau sau nr. de tel personal si sa-l contactati, sfatul meu: nici nu va irositi timpul cu ganduri ca veti planta livezi de nuc pentru ca nu veti face nimic!
  http://www.nucialtoiti.md

 34. Natalia says:

  Salut doresc sa sa plantez 7ha de nuci și alune vreau sa știu cit cheltuiesc pentru aceasta. . Mulțumesc

 35. Stefan says:

  buna..nuci chandler nu comercializati?

 36. viorel says:

  cit costa un copacel de nuci cazacu

 37. varan says:

  vreau sa cumpar 100 de pueti de 1 an sau chiar 2 ani destul de mari cam cit costa si cum se face livrarea , care este momentul cel mai bun pentru al planta din an . ce diferenta este intre un puet de nuc sau oltoit . as avea nevoie de numarul vostru de telefon… ..va multumesc anticipat,,

  • MARIA says:

   vreau sa cumpar 100 de pueti de 1 an sau chiar 2 ani cam cit costa si cum se face livrarea , care este momentul cel mai bun pentru al planta . as avea nevoie de numarul vostru de telefon.. ..va multumesc anticipat,, adresa

 38. Sunt din Romania, sunt interesat de puiet de nuc. Sunt din cluj napoca. Sunt interesat de ce soiuri de nuc aveti si as dorii informatii legate de pret si cum pot intra in posesia puietilor de nuc. Cu stima.

 39. Cornel says:

  Doresc sa plantez nuci pe o suprafata de 8000mp in zona Ciolpani, jud. Ilfov.
  Va rog sa imi spuneti de cati puieti am nevoie, care ar fi cel mai recomandat soi si daca se poate sa planteze firma care livreaza puietii.
  Multumesc anticipat

 40. ana says:

  as vrea sa cumpar pueti de nuci in cantitate 50 toamna aceasta si as vrea sa stiu unde va aflati

 41. SOLOMON says:

  am 10 ha si am nevoe acum de o mie de pueti max pina la o sute lei de pueti aveti sau nu?

 42. I says:

  Spune-ți-mi vă rog, cum pot procura 5 puieți, se poate de procurat din Strășeni sau Chișinău?

 43. Diana says:

  Buna ziua, daca avem puiet de nuci este posibil sa veniti cu portaltoiul dvs pentru ai altoi, si care ar fi costul. Mersi!

 44. milcoveanu mirica says:

  Vreau 150 puieti nuc care este pretul

 45. Ion says:

  Buna ziua, am citeva h de pamint disponibil si planufic sa plantez o livada de nuci. Spunetimi va rog daca pot sa fac comanda de puieti acum sau e tirziu.?

 46. pintoi sebastian mihai says:

  buna ziua.am o gradina in Comarnic cu suprafata de 1.650m si as vrea sa imi fac o plantatie de nuci si mar interesa cam ce investitie ar fi pentru aceasta plantatie.VA MULTUMESC 0731 673 987 Mihai

 47. alina says:

  Buna ziua , vreau sa sadesc o livada de nuci pe un teren de 6 h … cam citi puieti miar trebui si cum pot face comanda de ei. As dori sa aflu daca pot obtine vreun ajutor de la stat sau de la vreun proect care sustine tinerii agricultori.
  In cit timp pot miza pe roada si cam cit miez curat iese la 1 h. multumesc

 48. Dan Adrian Ioan says:

  Buna ziua am1 h de teren as vrea sa plante nuci .Câți mi ar trebui si ce suma ar fi?pot sa obtin de la dvoastra certificatu de pepiniera pentru sucventie?astept raspuns va multumesc

 49. Dumitru 15 ani says:

  Am 16 ani si bunica are 25 ari de pamint e putin dar eu sunt student al Colegiului Agroindustrial si as vrea sa incem cu ceva cit de putin de citi pomi voi avea nevoie cit ma vor costa si la ce distanta sai sadesc va rog ajutatima mersi?

 50. Natalia says:

  Buna ziua, imi puteti spune de unde as putea procura puieti de funduc, pentru plantare in zona centru a Moldovei.Multumesc anticipat

 51. marius says:

  am eu puieti de la 1 an la 2,5 cei interesati sa sune la numarul 0753505120

 52. Constantin GAJIM says:

  Pentru toate informatiile ce va intereseaza adresativa in direct la Email:gajimk@mail.ru sau la tel. +373 695 57 037 sau +373 791 32 798. Va doresc succes in ceea ce doriti sa faceti. Constantin GAJIM.

 53. Beniamin says:

  Buna,as dori puieti de nuci moldovenesti,kogalniceanu ,schinoasapt 2 ha ,pt toamna aceasta,cu cine as putea vb,va salut

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *