Soi de nuci Corjeuți

Autor: Ion Țurcanu. Soi autohton, omologat din anul 1980.

Creşterea pomului este moderată, pom de talie mijlocie cu coroana globuloasă. Intră pe vegetaţie în termene medii. Perioada de vegetaţie este de 150 zile. Face parte din grupul soiurilor protandre. Florile masculine înfloresc, 11 -15 mai, feminine 16 – 20 mai. Cei mai buni polenizatori sunt soiurile Costiujenschi, Călăraşschi. Rezistență sporită la ger.

Fructul are o formă alungită, de mărime medie (10 – 12g), conţine 50% miez. La folosirea procedeelor agrotehnice înalte formează struguri cu 7-15 nuci în strugure.  Se deosebeşte prin fructificare anuală înaltă. Maturarea fructelor are loc în prima jumătate a lunii septembrie. Rezistenţa la ger este înaltă, iar la pătarea brună – medie.

Soi de nuci Corjeuți este folosit mai mult pentru polenizare, dar se pot forma şi plantaţii industriale lacentrul şi sudul ţării. Se exprimă în corespunderea deplină a calităţilor fructelor şi miezului cu standardele europene.

Vezi și informații genereale despre soiuri de nuc

Bookmark the permalink.

One Response to Soi de nuci Corjeuți

  1. Vatamaniuc Victor says:

    Buna,ma intereseaza afacerea cu plantatii de nuci.Cit de profitabila poate fi 20ha de plantatii cu nuci de soiul corjeuti,kogalniceanu si chisinau?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *